Wist u dat elke computerfabrikant betaald wordt door andere bedrijven om proefversies van applicaties van die bedrijven standaard mee te voorzien in de Windows-installatie?

In de computerwereld noemen we dit “Bloatware” en deze term omvat verschillende soorten toepassingen die één ding gemeen hebben: u heeft ze niet nodig.
Nog erger, ze zullen de prestaties van uw nieuw aangekochte computer vanaf de start naar beneden halen.

Door de loop der jaren is het aantal vooraf geïnstalleerde programma’s wel verminderd maar ze zijn er wel altijd. Het betreft hier voornamelijk

  • Werkbalken: bij veel toepassingen worden extra werkbalken geïnstalleerd die plek innemen in uw browser, irritante advertenties tonen en nauwelijks nuttige functionaliteit bieden maar wel het gebruik van uw internetbrowser vertragen.
  • Adware: het enige doel van deze toepassingen is het tonen van advertenties. Adware omvat ook vervellende snelkoppelingen naar commerciële websites, die op uw bureaublad worden geplaatst.
  • Proefversies: dit zijn probeerversies van programma’s die kort geldig zijn, die u waarschijnlijk niet nodig hebt, waar u zeker niet om hebt gevraagd en waarbij u na het verlopen van de proefperiode constant pop-up meldingen te zien krijgt die u proberen te overhalen tot de aankoop van de software in kwestie.

Het verwijderen van deze applicaties is lastig, tijdrovend en in sommige gevallen soms onmogelijk.

Het is daarom aan te raden bij het eerste gebruik van een nieuwe computer onmiddellijk een schone installatie uit te voeren waarbij enkel het besturingssysteem, Microsoft Windows 10, opnieuw geïnstalleerd wordt. Op deze manier garanderen wij dat uw nieuwe computer optimaal presteert.

Elke computer die wij verkopen wordt op deze manier geïnstalleerd.