Hoe Windows 11 installeren zonder Microsoft-account

Standaard moet u zich aanmelden met een Microsoft-account om Windows 11 te installeren tijdens het installatieproces wanneer u een nieuwe laptop of desktop voor het eerst inschakelt. Hoewel Microsoft-accounts gratis zijn, zijn er veel redenen waarom je Windows 11 alleen met een lokaal account wilt installeren.

Misschien wil je een lokaal account gebruiken omdat je Windows 11 installeert op de pc van een kind of op een pc die je wilt verkopen, aan een vriend wilt geven of aan een goed doel wilt schenken (zonder andere mensen toegang te geven tot persoonlijke gegevens). Of misschien hou je gewoon van je privacy en wil je helemaal geen account aanmaken bij Microsoft.

Wat je reden ook is, het is eenvoudig om Windows 11 te installeren of in te stellen zonder een Microsoft-account te gebruiken.

https://www.tomshardware.com/how-to/install-windows-11-without-microsoft-account

Volg het installatieproces van Windows 11 tot je bij het scherm van de landkeuze komt.

Nadat je de computer uit de verpakking hebt gehaald en je hem voor de eerste keer opstart, kom je automatisch in het installatieproces van Windows 11.

Tijdens de installatie moet je, onder andere, je locatie, taal, toetsenbordindeling selecteren waarna het installatieproces je zal vragen om je aan te melden met je Microsoft-account, of in het geval je er nog geen zou hebben, er tijdens de installatie één aan te maken.

Voor we aan dit Microsoft-account scherm komen, gaan we de installatie onderbreken zodat we het Microsoft-account scherm kunnen omzeilen.

Wanneer je het scherm rechts ziet, is het tijd om het internet af te sluiten. Maar voordat je dat doet, moet je een opdracht geven die voorkomt dat Windows 11 je dwingt om een internetverbinding te hebben.

Onderbreken van de internet connectie

Wanneer je tijdens de installatie bij het landkeuze scherm komt, druk op je op Shift + F10.

Er verschijnt een opdrachtprompt.

Hier type je het eerste commando dat ervoor zal zorgen dat de internetverbinding tijdens de installatie uitgeschakeld wordt en de installatie ook de optie zal aanbieden om een lokale account te gebruiken: OOBE\BYPASSNRO

Druk op Enter en de computer zal herstarten.

Na de herstart komt je terug in het installatierproces en opnieuw druk je op Shift + F10 bij het scherm van de landkeuze.

Type nu het tweede commando dat ervoor zal zorgen dat de internetverbinding tijdens de installatie uitgeschakeld wordt en de installatie ook de optie zal aanbieden om een lokale account te gebruiken: IPCONFIG /RELEASE

Druk op Enter en sluit hierna het opdrachtvenster om verder te gaan met de Windows 11 installatie.

Windows 11 installeren en lokaal account instellen

Bij het scherm “U gaat verbinding maken met een netwerk” zal nu de optie “Ik heb geen internet” beschikbaar komen omwille van de voorgaande stappen.

Klik op “Ik heb geen internet” en in het volgende scherm op “Doorgaan met beperkte instellingen”.

Hierna zal het installatieproces je voorstellen om een lokale gebruiker en een wachtwoord in te stellen.

Volg hierna de normale installatiestappen verder en klaar!
Je hebt nu een Windows 11 computer met een lokale account en zonder Microsoft-account!

PS : Indien je nadien alsnog beslist om de over te schakelen naar een Microsoft-account, dan kan dat nog altijd geconfigureerd worden via de gebruikersinstellingen van Windows 11.